File din povestea Inteligenței Artificiale

//File din povestea Inteligenței Artificiale

Inteligența Artificială (AI) este tot mai prezentă în viața noastră și în procesele pe care noi le întreprindem. Mulți oameni se întreabă care este diferența dintre AI și inteligența umană și care este scopul AI în viața de zi cu zi. 

AI este o arie a informaticii, o creație a inteligenței umane, care pune accentul pe crearea unor mașini inteligente care să reacționeze ca oamenii, dar și să fie complementare acțiunilor desfășurate de oameni. 

Dacă vreți să aflați mai multe despre AI și tainele ascunse și infinite ale sale, mai jos vă recomandăm o listă de cărți. 

1.Introduction to Artificial Intelligence – autor: Phillip C. Jackson, Jr.

Cartea oferă o introducere cuprinzătoare în știința raționamentului. Ideile prezentate în această carte sunt susținute de două decenii de cercetare și rezultate. Această carte oferă o privire aprofundată asupra AI.

2.Artificial Intelligence – A Modern Approach – autori: Peter Norvig și  Stuart J. Russell

Nu putem avea o listă cu cele mai bune cărți despre inteligența artificială, fără cea mai bine vândută carte, care a devenit un standard atât pentru studenți la nivel universitar, cât și pentru absolvenți. Textul poate fi descris ca o analiză detaliată a teoriei și cazurilor de utilizare în AI care pot fi aplicate atât în general, cât și în modele specifice.

3.The Emotion Machine: Commonsense Thinking, Artificial Intelligence, and the Future of the Human Mind – autor: Marvin Minsky

În această carte care extinde mintea, pionierul științific, Marvin Minsky, continuă cercetările sale inovatoare, oferind un nou model fascinant pentru modul în care funcționează mintea noastră. El susține convingător că emoțiile, intuițiile și sentimentele nu sunt lucruri distincte, ci moduri diferite de gândire.

4.The Master Algorithm – autor: Pedro Domingos

Căutarea învățării universale este una dintre cele mai semnificative, fascinante și revoluționare dezvoltări intelectuale ale tuturor timpurilor. Această carte este ghidul esențial pentru oricine și pentru toți care doresc să înțeleagă nu numai cum se va întâmpla revoluția, ci și cum să fie în prim plan.

5.How to Create a Mind – The Secret of Human Thought Revealed – autor: Ray Kurzweil 

În această carte, Ray explorează idei precum ingineria inversă a creierului pentru a înțelege mai bine cum funcționează. Deci, dacă sunteți interesați de AI și de conceptul de super-inteligență, ideile prezentate în această carte sunt un loc excelent pentru a vă începe călătoria în acest domeniu.

6.The AI Advantage – autor:  Thomas H. Davenport

Autorul oferă un ghid pentru utilizarea inteligenței artificiale în afaceri. El descrie tehnologiile disponibile și modul în care companiile le pot folosi pentru beneficiile afacerii și pentru a avea un avantaj competitiv. Cartea descrie tehnologiile AI majore și explică modul în care sunt utilizate, rapoarte privind activitatea AI realizate de marile întreprinderi comerciale precum Amazon și Google și prezintă strategii și pași pentru a deveni o corporație cognitivă.

7.Superintelligence – Paths, Dangers, Strategies – autor: Nick Bostrom

Cartea explorează ce s-ar putea întâmpla odată ce mașinile vor depăși inteligența oamenilor. Va conduce la căderea noastră sau va fi catalizatorul care ne va conduce către o lume mai bună? Prin corelarea proceselor evolutive cu algoritmi inteligenți, autorul introduce posibilitatea de a obține inteligență mult mai mare decât am crezut vreodată.

8.Artificial Intelligence versus Human Intelligence – autor: Christian Lexcellent

Această carte prezintă relația fascinantă, dar problematică dintre inteligența umană și inteligența artificială: AI este adesea discutată în mass-media, ca și cum inteligența corpului ar putea exista, fără o conștiință, fără un inconștient, fără gânduri. Folosind o multitudine de anecdote, date din literatura academică și cercetări originale, această carte analizează în ce condiții roboții pot înlocui oamenii.

Acestea sunt recomandările noastre și așteptăm propuneri și de la voi. Spor la citit 🙂

Articol scris de Clarisa Marian, Vicepreședinte Comunicare & PR IAA YP Cluj

Recent Posts

Cum ar fi să primești toate noutățile IAA YP Cluj direct în Inbox?

Fără spam, promitem!

2019-07-14T13:15:08+00:00

Evenimente

There are no upcoming events at this time.

Parteneri CompetitIAA8

Contact